Σελίδες

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Πωλίνα

Η Πωλίνα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Το πραγματικό της όνομα είναι Πωλίνα-Παρασκευή Μισαηλίδου. Ξεκίνησε την καριέρα της στο τραγούδι ερασιτεχνικά, το 1974, τραγουδώντας ξένα τραγούδια τζαζ-ροκ. Εμφανιζόταν με το συγκρότημα "ΟΣΙΡΙΣ'' στο ON THE ROCKS, παρέα με τον Μάικ Ροζάκη και τον Τάκη Αντωνιάδη. Συμμετείχε το 1975, με το group της σε δύο τραγούδια, στο δίσκο "Rhythm and youth", ο οποίος ήταν συλλογή διοφόρων καλλιτεχνών. Αργότερα έγινε μέλος στο συγκρότημα SUNSET με τον Νίκο Αντύπα στα τύμπανα. Ο δίσκος των SUNSET, μετά από αρκετά singles, κυκλοφόρησε το 1977.

Ακολούθησαν τα ΔΕΙΛΙΝΑ για δύο χρόνια με τον μαέστρο Νίκο Ιγνατιάδη, ενώ στο μεταξύ είχε αρχίσει να σπουδάζει γαλλική φιλολογία. Η πρώτη επαφή της με το εμπορικό θα λέγαμε κύκλωμα και η πρώτη φορά που ερμήνευσε ελληνικά τραγούδια, ήταν το 1977 στο "Κύτταρο". Ήταν ένα μιούζικαλ της εποχής, που είχε γραφτεί και σκηνοθετηθεί από τον Κώστα Τουρνά, που η Πωλίνα θεωρεί μεγάλο ταλέντο και άριστο συνεργάτη!

Για δύο χρόνια παίρνει μέρος στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το 1977 καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση με το τραγούδι "Ζεί" και το 1978 με άλλους τρείς καλλιτέχνες, ως ομάδα, με το τραγούδι "Θέλω να σου τραγουδήσω πόσο σ'αγαπώ". Το 1979 συμμετέχει στο διαγωνισμό της EUROVISION με την Ελπίδα και τον ''Σωκράτη''. Σειρά μετά έχει η ΦΑΝΤΑΣΙΑ με τον Πασχάλη, άλλο έναν εκλεκτό συνεργάτη.

Η μεγάλη όμως τύχη την περίμενε στη ΜΕΔΟΥΣΑ το καλοκαίρι του 1980, που έκλεισε συμβόλαιο με τον Γιώργο Μαρίνο, ένα μεγάλο ''σταθμό'' που απογείωσε την καριέρα της. Στην πεντάχρονη συνεργασία τους, κατόρθωσε να γίνει γνωστό το όνομα της, χωρίς καν να έχει προσωπικό δίσκο. Κέρδισε επίσης δύο βραβεία, σε φεστιβάλ του Τόκυο και της Αυστρίας, με τραγούδια του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου και του Κώστα Τουρνά αντίστοιχα.

Στην συνέχεια, ακολούθησαν κάποιες εμφανίσεις στην τηλεόραση και η συμμετοχή της στο μουσικό σόου της ΕΡΤ ''ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ'', με την Σόφη Ζανίνου και την Κατιάνα Μπαλανίκα.
Το 1986, επιλέγεται από την ΕΡΤ να μας εκπροσωπήσει στην EUROVISION με το τραγούδι "Wagon lit" του Χάρη Χαλκίτη, όμως η χώρα μας για πολιτικούς λόγους, δεν συμμετέχει στο διαγωνισμό εκείνη τη χρονιά. Αργότερα, κάποιοι είπαν από την ΕΡΤ πως δεν συμμετείχε η Ελλάδα, επειδή η ημέρα προβολής της Eurovision συνέπιπτε με το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, οπότε και δεν θα προβαλλόταν από την τηλεόραση(!)

 O πρώτος προσωπικός της δίσκος κυκλοφορεί το 1986 (από την τότε εταιρεία CBS) με τίτλο ''Μπιρίμπα'' και σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη της επιτυχία, με συνεργάτες τον Σταμάτη Κραουνάκη και Χάρη Χαλκίτη. Εκτός από την ''Μπιρίμπα'' ξεχωρίζουν τα: ''Wagon lit'', ''Ζήσε τη ζωή'', ''Ουϊσκι μπύρα'', ''Δεν φοβάμαι'', "Η αγάπη δεν με ρίχνει"...

Την επόμενη χρονιά το 1987, έρχεται μια ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, ο δίσκος ''Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες'', με συνεργάτες τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο, τον Νίκο Καρβέλα και Χάρη Χαλκίτη. Ο δίσκος σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων για την εποχή και το συγκεκριμένο τραγούδι γίνεται η μεγαλύτερη επιτυχία στα ραδιόφωνα! Με αφορμή αυτή την επιτυχία γίνονται της μόδας οι Σεϋχέλλες και για προώθηση πολιτικών σχεδίων της εποχής, δημιουργείται απευθείας αερογραμμή: Αθήνα - Σεϋχέλλες! Από τον δίσκο ξεχωρίζουν κι άλλα τραγούδια όπως: ''Ο μηχανόβιος'', ''Το ροζ μπικίνι'', ''Όλοι έχουμε κάποιο κουμπί'', ''Το αγόρι της 'Αννας'', ''Έχει πλάκα η δουλειά''...

Τα επόμενα χρόνια, η Πωλίνα ακολουθεί μια σταθερή πορεία, με αξιόλογους συνεργάτες (Γιάννη Καραλή, Γιάννη Μηλιώκα, Νίκο Δουλάμη, Νίκο Πατρελάκη, Κώστα Μπίγαλη, Αλέξη Παπαδημητρίου, Χάρη Χαλκίτη, Θάνο Καλλίρη, Γιώργο Αλκαίο, Δημήτρη Πανόπουλο, Φοίβο, Κώστα Τουρνά, Μαριάννα Σάκαρη), με τους δίσκους: ''Κόντρες'', ''Καλή επιτυχία'', ''Στην πολυθρόνα τη bamboo'', ''Φοβερό'', ''Καινούριος έρωτας'', σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες, που ακούγονται έως σήμερα και επηρέασαν πολλούς νέους καλλιτέχνες. Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα: ''Ανατολίτισσα'', ''Ράδιο αγάπη μου'', ''Όλοι τα παίρνουνε'', ''Χορεύω'', ''Push ups'', ''Κυκλοφόρησε'', ''Ζαλάδα'', ''Ό,τι καλύτερο'', "Your Body" (maxi single για το εξωτερικό), ''Κοίτα που θα ξενυχτήσω πάλι'', ''Ψάχνω να σε βρώ'', ''Στην πολυθρόνα τη bamboo'', ''Φοβερό'', ''Ανησυχώ'', ''Καινούριος έρωτας'', ''Ωχ! τι καλά'', ''Για μένα εγώ'', ''Τώρα''...


Το 1994 παρουσιάζει με ιδιαίτερο τρόπο, το τηλεπαιχνίδι ''ΜΠΡΑΒΟ ΧΑΣΑΤΕ!'' που από την πρώτη μέρα έρχεται πρώτο σε τηλεθέαση, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια της σεζόν, δίνοντας στον ΑΝΤ1 μια μεγάλη επιτυχία.

Το 1995 φέρνει στον κόσμο το γιό της, Απόστολο. Λίγο αργότερα, το 1996 κυκλοφορεί ένας επετειακός δίσκος με τίτλο: ''Δέκα χρόνια μετά'' που περιέχει προηγούμενες non-stop επιτυχίες της και τρία νέα τραγούδια που ξεχωρίζουν: "Συζυγικές υποχρεώσεις", "Αντε και πέστου" και "η γυναίκα της ζωής σου". Τέλη του 1997, κυκλοφορεί ένα δίσκο με λαϊκό ύφος (στην εταιρεία ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ) με τίτλο: ''Τώρα γράφω ιστορία'' δείχνοντας μια άλλη πλευρά του ταλέντου της.

Το στύλ της Πωλίνας όμως ήταν ανέκαθεν ροκ. Είναι μια πληθωρική παρουσία με έντονη αίσθηση του χιούμορ, βαθιά και δυναμική φωνή που δημιουργεί αίσθηση. Είναι το ''πικάντικο'' κομμάτι της μοντέρνας ελληνικής δισκογραφίας.

Το 2003-2004, τη βρίσκουμε στην ΑΘΗΝΑΪΔΑ δίπλα στον Σταμάτη Κραουνάκη και τη ΣΠΕΙΡΑ ΣΠΕΙΡΑ, σε μια υπέροχη θεατράλε παράσταση την "ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ", που σημειώνει μεγάλη επιτυχία 2 χρόνων και αποτελεί μια επανάσταση στην ψυχαγωγία και στα καλλιτεχνικά δρώμενα!
2005-2006... και μαζί με τη Σπείρα Σπείρα, παρουσιάζουν άλλο ένα εξαιρετικό μουσικό έργο του Σ.Κραουνάκη, στην ΑΘΗΝΑΪΔΑ, το "ΜΠΙΜΠΕΡΟ". Ακολουθούν οι "ΔΟΥΛΑΡΕΣ" το 2006 και φέτος 2007-2008, πάλι στην ΑΘΗΝΑΪΔΑ, με το νέο έργο του Σ.Κραουνάκη: "ΠΟΣΟ Σ'ΑΓΑΠΩ..ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ".

Αρχές του 2008, κυκλοφορεί και το νέο CD της Πωλίνας, με τίτλο: "Back to the 80s". Περιέχει δύο νέα τραγούδια, σε μουσική Χάρη Χαλκίτη: "SHAM SHAM" και "ΜΠΙΡΙΜΠΑ-2007" ντουέτο με τον Μιθριδάτη από τα ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ. Ο δίσκος περιλαμβάνει ακόμη 18 παλαιότερες επιτυχίες της, με ήχους που αγαπήσαμε από τα 80s έως και σήμερα! 2010 και η Πωλίνα επιστρέφει στη δισκογραφία με τα ''κλασσικά εικονογραφημένα'' του Ανδρέα Λάμπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...