Σελίδες

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τα "σινέ-διαμάντια" των 80s: Οι δρόμοι της βίας (1989)

Έξι χρόνια μετά τη "Θύρα 7" και το αξέχαστο άσμα της Σάντρας "Στο γήπεδο σαν βγαίνει το αγόρι παγαπώ", ο Χρήστος Κάλοου πρωταγωνίστησε σε ένα διαμάντι των cult βιντεοταινιών "Οι δρόμοι της βίας".

Η Τέτα Ντούζου ως Αιμιλία μαζί με την κολλητή  της Δάφνη (Μαιρη Αλιφαντη) κατέβηκαν  από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για μια καλύτερη ζωή, όμως εκείνη έχει άλλα σχέδια για αυτές. Κοντά  στο σπίτι τους γίνεται ένας φόνος  και η Αιμιλία συναντά τον 14χρονο  Χρόνη. Τελικά όμως ύστερα από μια σκηνοθετημένη απόπειρα βιασμού η sexy ξανθιά Δάφνη γίνεται κατηγορούμενη για ένα φόνο που δεν διέπραξε η ίδια.

Η Αιμιλία ως καλή φίλη προσπαθεί να την αποφυλακίσει και να πείσει τους μάρτυρες να μιλήσουν αλλά ο πολλά βαρύς Ηρακλής δεν έχει την ίδια άποψη...

Ο Χρήστος Κάλλοου  με στυλ θαμώνα σε τριτοκλασάτα μπουζούκια θα μπορούσε να μπει στο βιβλίο με τις  καλύτερες cult ερμηνείες-αν υπήρχε. Έμπορος ναρκωτικών και νταβατζής, με αλυσίδα στο λαιμό και μαλλί Τζον Μπον Τζόβι στο πιο λαϊκό, ο Ηρακλής κλείνει ραντεβουδάκια στον 14χρονο με ώριμους άνδρες οι οποίοι έχουν ιδιαίτερες ορέξεις...

Το ρεσιτάλ  ερμηνείας συνεχίζεται με διαλόγους  όπως:
Ηρακλής: “Πάλι  με γκόμενες;”
Χρόνης: “Ε, τι; Όλο με γέρους θα πηγαίνουμε;”
Ηρακλής: “Ναι αλλά αυτοί μας τα δίνουνε μ*** ξύπνα”,
Χρόνης:“Ναι αλλά είναι βιτσιόζοι”
Ηρακλής: “Κοίτα να δεις, έχει τώρα ραντεβού με έναν πουρό  εφοπλιστή. Το παρατσούκλι του είναι  Μπόμπος Τέτος. Κοίτα να τα έχεις  καλά μαζί του”.

Ο ένας μετά τον  άλλον σκοτώνονται και πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο πολυμήχανος Ηρακλής ο οποίος έκανε μερικά one night stands με την Αιμιλία ενώ την κερνούσε και κανένα τσιγαρίλι...

Ρόλος με πολύ δόση cultίλας εκείνος της Άρια ενός φρικιού με μαλλιά μόλις-με-χτύπησε-το-ρεύμα τον οποίο υποδύεται η Ντίνα Μπάρκα. Το βάψιμό της και το γενικότερο attitude της τρομάζουν ακόμα και μέρα-μεσημέρι.

Style Police:Τα γυαλιά "Πάτυ" κάνουν την εμφάνισή τους ενώ τα νύχια των πρωταγωνιστριών μπορούν άνετα να γδάρουν και αρκούδα.

Και ενώ περιμένει  κανείς στο τέλος να νικήσει το καλό εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Η... καλή σαμαρίτισσα Αιμιλία "έπεσε" στα ναρκωτικά και άρχισε να εκδίδεται ενώ η κολλητή της αυτοκτόνησε μέσα στις φυλακές.

Όσο για τον  Ηρακλή; Πρώτο όνομα στα μπουζούκια...


πηγή :  http://www.cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...