Σελίδες

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ποιές είναι οι 5 διασημότερες ταινίες των 80'ς;

Οι 5 διασημότερες ταινίες της δεκαετίας του 1980....

The Blue Lagoon (1980)
H Γαλάζια Λίμνη έγραψε σίγουρα τη δική της ιστορία. Δύο μικρά παιδιά και ο μάγειρας του πλοίου που επέβαιναν σώζονται από το ναυάγιο και μεγαλώνουν ουσιαστικά μόνα τους μετά το θάνατό του, σε ένα ανέγγιχτο από τον άνθρωπο νησί. Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές  ρομαντικές ταινίες με επίκεντρο την αθωότητα δυο παιδιών που ζουν στο δικό τους κόσμο και που ουσιαστικά σηματοδότησε την επιτυχημένη καριέρα της Brooke Shields.

E.T. (1982)
O εξωγήινος ET βρέθηκε κατά λάθος στη Γη και έγινε φίλος τριών αδελφών, που τον αγάπησαν και τον βοήθησαν να επιστρέψει σπίτι του.  Ο ΕΤ έκλεψε τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών και ξεπέρασε στα κέρδη ταινίες- θρύλους όπως το Star Wars. Η κλασική πλέον ταινία του Steven Spielberg βασίζεται στον φανταστικό φίλο που ο ίδιος είχε πλάσει μετά το διαζύγιο των γονιών του. Η ταινία είναι από τις πολυαγαπημένες της δεκαετίας του 80, λόγω του διαχρονικού μηνύματος που περνάει για τη φιλία με κάποιον διαφορετικό.

Karate Kid (τριλογία 1984, 1986, 1989)
Η αγαπημένη  και επιτυχημένη ιστορία ενός παιδιού που με τη βοήθεια ενός δασκάλου καράτε κέρδισε τη μάχη με τους αντιπάλους του, την καρδιά του  κοριτσιού και κατέκτησε μια  θέση στις διασημότερες και πιο επιτυχημένες ιστορίες του σινεμά. Η ταινία έκανε διάσημους τους Ralph Macchio και Pat Morita, ανοίγοντας το δρόμο για τις τέσσερις συνέχειές της, με τελευταία αυτή του 2010 με πρωταγωνιστές τους Jackie Chan and Jaden Smith.

Rambo (τριλογία 1982, 1985, 1988)
Μετά την  επιτυχία του Rocky, o Sylvester Stallone καθιερώθηκε ως σταρ ταινιών δράσης με την επιτυχία του Rambo. Ο ομώνυμος πρωταγωνιστής, βετεράνος  πεζοναύτης του Βιετνάμ, γνωστός από τους φαν του ως «πολεμική μηχανή», επιλέγεται για να βοηθήσει τους αδύναμους. Αν και όλες οι ταινίες της σειράς χαρακτηρίστηκαν ως υπερβολικές, θεωρούνται ως κλασικές στο είδος τους με σημαντική εισπρακτική επιτυχία.

Dirty Dancing (1987)
Χαρακτηρίστηκε  σαν η πιο ρομαντική ταινία της δεκαετίας, έκανε του πρωταγωνιστές της (Patrick Swayze, Jennifer Grey) διάσημους αστέρες, κέρδισε πολλά βραβεία και έσπασε ρεκόρ εισιτηρίων. Η ιστορία μιας έφηβης που επαναστατεί στα πιστεύω του πατέρα της και ερωτεύεται το δάσκαλο χορού της στις καλοκαιρινές διακοπές, συγκίνησε την Αμερική και τον κόσμο όλο, κατακτώντας έτσι μια θέση στις  top ταινίες του '80 και ανέδειξε το τραγούδι Time of my life σε κλασικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...