Σελίδες

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Τα "σινέ-διαμάντια" των 80s: Τα Τσακάλια (1981)

Τα Τσακάλια. Μια ταινία σταθμός στις cult ταινίες του '80. Υπογεγραμμένη από τον αξέχαστο Γιάννη Δαλιανίδη με πρωταγωνιστές την αφρόκρεμα των ηθοποιών εκείνης της δεκαετίας: Μιχαλόπουλος, Γαρδέλλης, Αλιμπέρτη και λοιποί.


Το στόρι ξεκινά ανάποδα. Με τον Πάνο Μιχαλόπουλο ως Γιώργο να μιλά με γυρισμένη την πλάτη, ή αλλιώς τηλεπλάτη, σε εκπομπή αφιερωμένη στην εγκληματικότητα. Αυτή τη θεά, την ξανθιά παρουσιάστρια καταλάβατε ποια είναι; Η Κέλλυ Σακάκου η οποία στην ταινία παίζει το ρόλο της Άννας Δρούζα-Ράνιας Θρασκιά τη δεκαετία του '80. Μαζί της  ένα σωρό ψυχολόγοι-ψυχίατροι μεταξύ αυτών και ο Παύλος Κοντογιαννίδης!

Ο Γιώργος θυμάται την εποχή που είχε μπλέξει για τα καλά με ναρκωτικά και εγκληματικότητα. Βεβαία, σε αυτήν την ταινία δεν έχει πέσει στα βαριά όπως στην Στροφή όμως σε ένα τσιγαριλίκι και κανένα χάπι δε λέει όχι.

Μπαίνει στις ντισκοτέκ και χαιρετά τον κόσμο σαν υποψήφιος Νομάρχης. Τον ξέρουν όλοι και ο αέρας της αυτοπεποίθησης είναι ολοφάνερος.

Λίγο νωρίτερα ο κολλητός του Φάνης (Σταμάτης Γαρδέλης) γνωρίζει την Αθηνά (Σοφία Αλιμπέρτη) που έχει σκάσει από το σπίτι της στην Κατερίνη και την ερωτεύεται. Όμως οι αντίζηλοί τους, τους κάνουν ένα βράδυ αξέχαστο με αποτέλεσμα να έλθουν αντίποινα και η κορυφαία ατάκα δια στόματος Γαρδέλη: ''Με θυμάσαι ρε...''. Και μια και αναφερόμαστε σε ατάκες, αλησμόνητη επίσης είναι εκείνη του Γιώργου Ρήγα που νόμιζε ότι ο Οδυσσέας Ελύτης έβγαζε φρυγανιές.

Ας επανέλθουμε όμως στο είδωλο. Πόσοι αναστεναγμοί θα ακούστηκαν στους κινηματογράφους από κοριτσόπουλα που έβλεπαν το είδωλό τους (Πάνο Μιχαλόπουλο) να γδύνεται και να μένει μόνο με το λευκό εσώρουχο που αναδείκνυε τα προσόντα του... Για να μην μιλήσουμε στη συνέχεια που εμφανίζεται γυμνός στην μπανιέρα και κάνει μπάνιο. Το τριπλό πλάνο με τον Μιχαλόπουλο, τον πατέρα του που τον κράζει έξω από το μπάνιο και αγώνες μοτοσικλέτας στο χώμα είναι μια μην σας πω και δύο φάσεις μπροστά από την εποχή. Βέβαια, το κελεπούρι θα καβατζώσει η Ελένη (Αθηνά Τσαλιρα) η οποία θα κάνει τα πάντα για τον αλλάξει και να τον βάλει στον ίσιο δρόμο.

Όμως, ο Γιώργος πρώτα θα ληστέψει τον πατέρα του με ανελέητο κυνηγητό στην προ 30 χρόνια Μιχαλακοπούλου και Βασιλίσσης Σοφίας ενώ μετά θα σκοτωθεί με τον συνεργό του γιατί κράτησε τη λεία για πάρτη του.

Ο συνεργός βέβαια θα αποδειχτεί μέγας ρουφιάνος με αποτέλεσμα το τέλος της ταινίας να σου πλακώνει την ψυχή.


Πηγή : http://www.cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...