Σελίδες

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Τα σινέ-διαμάντια των 80s: "Ο Δράκουλας των Εξαρχείων"

Ένα απόλυτο καθαρό διαμάντι των cult ταινιών της δεκαετίας του 1980 είναι "Ο Δράκουλας των Εξαρχείων" με πρωταγωνιστή, τον Τζίμη Πανούση.Για τη σουρεαλιστικότητα που θα επακολουθήσει στην ταινία "Ο δράκουλας των Εξαρχείων" σε προϊδεάζει η διασκευή του "Κάνε κάτι να χάσω το τρένο" από τις Μουσικές Ταξιαρχίες.

Στην αρχή θα δεις ένα νεκροταφείο. Μη σκιαχτείς. Ο Βίκτωρ Παπαδόπουλος (Κωνσταντίνος Τζούμας) είναι ένας τρελός επιστήμονας που έχει όνειρο να φτιάξει την τέλεια μπάντα. Με νεκρούς. Ξαφνικά και έπειτα από σκάψιμο θα βγουν τα ζόμπι με τον Αντώνη Καφετζόπουλο ως ο χαμένος Ανθυπολοχαγός της Αλβανίας να έχει εξοργιστεί που δεν μπορεί να βρει ησυχία ως νεκρός. Με τα πολλά πηγαίνουν στο εργαστήριο του Βίκτωρα με τα κοφτερά δόντια (βλέπε Twilight) όπου τα ζόμπι μπαίνουν σε θάλαμο και τους βάζουν να ακούν μουσική για 48 ώρες.

Η κόρη του επιστήμονα έχει περίεργες ορέξεις καθώς ό,τι ορμές έχει τις ξεσπάσει στο άμοιρο κουκλάκι που έχει για παρέα. Το πέρασμα από την ταινία θα κάνει και μια Aφρικανή υπηρέτρια η οποία την ώρα που σερβίρει τραγουδά τον ύμνο του ΠΑΣΟΚ στα αγγλικά. "Φύγε! Τον παραμέθυσες τον ήλιο", θα πει ο επιστήμονας.

Έναν εντελώς αγρίκο προσπαθεί να προξενέψει για γαμπρό στην κόρη του, ο οποίος κάνει ήχους την ώρα που τρώει. Ο wanna be γαμπρός την ώρα που λείπει ο πεθερός βάζει στο εργαστήριο όπου είναι τα ζόμπι, στο τέρμα λαϊκά άσματα με τα αποτελέσματα να γίνονται φανερά όταν αυτά βγουν από το θάλαμο.

Ο Τζίμης Πανούσης σε πιο new wave στυλ θα αρχίσει να τραγουδά το "Βρε μελαχρινάκι" με τον Βίκτορα να τραβά τα μαλλιά του. Η κόρη ερωτεύεται τον Τζίμη και του μαθαίνει αυτό που έχει ξεχάσει ως ζόμπι. Πώς είναι να ζεις.


Στην ίδια ταινία ένας γοργόνος (ναι καλά διάβασες) θα ρωτήσει ένα βαρκάρη αν ζουν οι Μουσικές Ταξιαρχίες (μια σουρεάλ παραλλαγή με τον Μ. Αλέξανδρο).

Από τη νεκροφόρα που οδηγεί ο Πανούσης ξεπετάγονται τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος και πάνε σε ανδρικά καλλιστεία για να τραγουδήσουν και γίνεται ο χαμός. Το κοινό από κάτω αλαλάζει για τη μπάντα και ορμάνε στον Τζίμη. Μετά ακολουθεί στριπ σόου από εκείνον ενώ τα "περίεργα" παιχνιδάκια δίνουν και παίρνουν.

Το... παρτυ θα διακόψει η αστυνομία η οποία ωστόσο δε θα αντισταθεί και θα συμμετάσχει και εκείνη στα παιχνίδια. Το σεξ στο φέρετρο δε λείπει ενώ όταν ξημερώνει θα γίνουν δημόσιο θέαμα στην πλατεία Συντάγματος.

Το έτερον ήμισυ του Τζίμη που όπως φαίνεται πως δεν είχε άλλα ρούχα καθώς συχνά τη βλέπουμε με το ίδιο δερμάτινο παντελόνι θα έχει άδοξο τέλος μιας και θα δαγκωθεί από βαμπίρ. Από πάνω της με τη συνοδεία μπουζουκιού θα μοιρολογήσει ο Τζίμης.
Όσο για το τέλος; Ανήκει στον Τζίμη....


πηγή :  http://www.cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...