Σελίδες

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τελευταία σελίδα για το περιοδικό του Μίκυ Μάους


Την αναστολή της έκδοσης των θρυλικών περιοδικών κόμιξ ανακοίνωσε, μέσω  facebook, ο εκδότης Χρήστος Τερζόπουλος.

Η ανάρτηση - ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Μερικά πράγματα όπως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, η υποτίμηση του νομίσματος και το κλείσιμο εφημερίδας ή περιοδικού δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

Η διακοπή της έκδοσης των περιοδικών δεν ήταν μια επιπόλαια και ξαφνική επιλογή. Εδώ και πολλούς μήνες, από την αρχή του χρόνου, είχαμε επαφές και διαπραγματευόμασταν για να βρούμε βιώσιμη λύση για τα περιοδικά. Χρειάζεται ψυχικό σθένος να γίνονται διαπραγματεύσεις με νηφαλιότητα και σύνεση χωρίς να μεταφερθεί η αγωνία στους συνεργάτες μας.Έως την τελευταία στιγμή κρατούσαμε την σπίθα ζωντανή μήπως μπορέσει να συνεχιστεί η έκδοση των περιοδικών. Συνεχίσαμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζαμε να κάνουμε πάντοτε. Να εκδίδουμε περιοδικά που να είναι όσο καλύτερα μας επέτρεπαν οι συνθήκες να φτιάξουμε. Και αυτό θα ξανακάνουμε όταν μας το επιτρέψουν οι καιροί. Δείγματα της εργασίας μας έχετε, τελευταία απόδειξη το βιβλίο του Γκόντφρεντσον.Δυστυχώς, δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο πάνω σε αυτό το θέμα επειδή η εμπιστευτικότητα των διαπραγματεύσεων δεν το επιτρέπει. Όμως, πρέπει να γνωρίζετε με βεβαιότητα πως η διακοπή ενός έργου μιας ζωής (σχεδόν 48 χρόνια) δεν είναι μια πράξη που δεν έχει έντονη συναισθηματική φόρτιση».Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου του 1966

Το περιοδικό Μίκυ Μάους είναι ίσως το μοναδικό περιοδικό που κάθε ένας μας έχει διαβάσει τουλάχιστον ένα τεύχος του. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου του 1966 από τις εκδόσεις Τερζόπουλος και για 47 χρόνια κράταγε κάθε εβδομάδα συντροφιά σε παιδιά κάθε ηλικίας. Το γεγονός ότι πολλοί χρησιμοποιούν τον όρο «Μίκυ Μάους» για όλων των ειδών κόμικς αντανακλά την διάδοση και αποδοχή του σε δυο τουλάχιστον γενεές Ελλήνων. Η μεγάλη αποδοχή του τίτλου και το πλήθος των τευχών που έχουν κυκλοφορήσει (πάνω από 2400 τεύχη) το κατατάσσει, όσον αφορά τον αριθμό τευχών, στην κορυφαία θέση στην Ελλάδα, αλλά και σε έναν από τους πιο πετυχημένους τίτλους της Disney παγκοσμίως.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...