Σελίδες

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η ιστορία πίσω από τον Freddy Krueger και τον "Εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες"


Θυμόμαστε την πραγματική ιστορία που ενέπνευσε ένα από τα πιο τρομακτικά θρίλερ που γυρίστηκαν ποτέ, μέσα από τα λόγια του Wes Craven, του σκηνοθέτη πίσω από τον “Εφιάλτη στον δρόμο με τις λεύκες” και τον Freddy Krueger.

Ο Wes Craven, “πατέρας” του διαβόητου Freddy Krueger, ενός από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες ταινιών τρόμου στη σύγχρονη ιστορία του κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή, την περασμένη Κυριακή, όπως ανακοίνωσε, χθες, η οικογένειά του. Ένα χρόνο πριν, είχε προλάβει να ζήσει την τριακοστή επέτειο από την πρεμιέρα του “Εφιάλτη” του.

Στα πλαίσια των εορτασμών για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την πρώτη προβολή του “Εφιάλτη στον δρόμο με τις λεύκες” και το ντεμπούτο του Freddy, ο Wes Craven είχε δώσει, πέρυσι, μία συνέντευξη στο Vulture, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, την πραγματική ιστορία η οποία ενέπνευσε τη γένεση ενός χαρακτήρα που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε ταινίες τρόμου.Πώς γεννήθηκε ο Freddy
Ως γνωστόν, ο Freddy Krueger δεν είναι ένας συνηθισμένος χαρακτήρας, αλλά κατέχει δυνάμεις οι οποίες επεκτείνονται στον κόσμο των ονείρων. Με λίγα λόγια: μπορεί να σε επισκεφθεί στους εφιάλτες σου. Αν το κάνει, δεν έχεις μόνο την τρομακτική του όψη να φοβάσαι, αλλά και το πάθος του να σε σκοτώσει. Γιατί αν σε σκοτώσει στο όνειρό σου, θα πεθάνεις και στην πραγματική ζωή.

Σύμφωνα με τον Craven, έμπνευση για τη δημιουργία του συγκεκριμένου χαρακτήρα και κατ' επέκταση για τον “Εφιάλτη στον δρόμο με τις λεύκες”, αποτέλεσε μία πραγματική ιστορία ενός παιδιού που μετανάστευσε με την οικογένειά του στις ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τη γενοκτονία στην πατρίδα του, Καμπότζη, τη δεκαετία του '70.

Όπως περιγράφει ο ίδιος ο Craven:
“Είχα διαβάσει ένα άρθρο στους LA Times, για μία οικογένεια η οποία είχε αποδράσει από τα Πεδία Θανάτου στην Καμπότζη, και είχε φτάσει στις ΗΠΑ. Τα πράγματα πήγαιναν καλά, και τότε ξαφνικά, ο νεαρός γιος άρχισε να βλέπει ενοχλητικούς εφιάλτες. Είπε στους γονείς του ότι φοβόταν πως αν κοιμηθεί, το πράγμα που τον κυνηγούσε θα τον έπιανε, για αυτό προσπαθούσε να μένει ξύπνιος για μέρες.

Όταν τελικά αποκοιμήθηκε, οι γονείς του πίστεψαν ότι η κρίση είχε τελειώσει. Τότε, άκουσαν φωνές μέσα στη νύχτα. Μέχρι να φτάσουν σε εκείνον, ήταν νεκρός. Πέθανε στη μέση ενός εφιάλτη. Ένας νέος ο οποίος έβλεπε ένα όραμα τρόμου, το οποίο όλοι οι μεγαλύτεροι αρνούνταν. Αυτό έγινε η βασική γραμμή του Εφιάλτη στον δρόμο με τις λεύκες”.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...