Σελίδες

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Είστε παιδί των 90ς; Τότε διαβάζοντας αυτό θα καταλάβετε


Τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 1999 δεν έχουν καμία ιδέα για το τι έχασαν. Η δεκαετία των 90ς ήταν μια χρυσή εποχή για τα παιδιά οπουδήποτε, και από τότε τα πράγματα έχουν πάρει την κάτω βόλτα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά πράγματα τα οποία μόνο ένα παιδί που έζησε τη «χρυσή» εποχή των 90ς θα μπορέσει να καταλάβει.


Η οδυνηρή διαγραφή των μηνυμάτων στο κινητό

Το να έχει κανείς κινητό τηλέφωνο τη δεκαετία του 1990 ήταν κάτι που για τα περισσότερα παιδιά ήταν άπιαστο όνειρο. Όσα όμως πήραν στα χέρια τους κινητό αντιμετώπισαν την επιλογή του ποια μηνύματα να κρατήσουν και ποια να σβήσουν, εξαιτίας της μικρής μνήμης του κινητου.


Το να βάζετε ένα καινούργιο ringtone στο Nokia 

Μία επίσης γλυκιά απόλαυση ήταν να το να βάζει κανείς στο κινητό του τηλέφωνο ένα καινούργιο ringtone.


Έπρεπε να περιμένετε 20 λεπτά για να συνδεθεί το ίντερνετ 

Η σύνδεση στο διαδίκτυο ήταν χρονοβόρα και επίπονη και ήταν αδύνατο να κάνετε το οτιδήποτε με βιασύνη. Ο ήχος της σύνδεσης του ίντερνετ έχει χαραχθεί στη μνήμη σας και θα σας στοιχειώνει για το υπόλοιπο της ζωής σας.


Η εύρεση κρυμένων παιχνιδιών σε κουτιά δημητριακών 

Μια και δεν γνωρίζατε ότι ένα κουτί δημητριακών έκρυβε ένα κρυμμένο παιχνίδι, τίποτα δεν ήταν πιο ευχάριστο από το να παρακαλέτε τους γονείς να σας φέρουν το πιο γλυκό κουτί δημητριακών, απλά για να πάρετε το δωρεάν παιχνίδι.


Ο βήχας για να κρύψετε το μπιπ του ρολογιού σας 

Κανείς δεν ήξερε γιατί τα ψηφιακά ρολόγια έπρεπε να χτυπούν κάθε ώρα. Κάθε ώρα μαθήματος συνοδευόταν με δυνατό βήχα προκειμένου να καλύψετε τον ήχο του ρολογιού σας.


Το να περνάτε σημειώματα μέσα στην τάξη 

Πριν ο καθένας πάρει το κινητό του στο σχολείο, οι επικοινωνίες μέσα στην τάξη γινόταν με σημειώματα. Το να περάσει κανείς σημείωμα κάτω από τη μύτη του καθηγητή ήταν το απόλυτο must του σχολείου.


Το να έχετε ένα μη ασύρματο τηλέφωνο 

Τα παιδιά της δεκαετίας του 90 δεν είχαν ασύρματο τηλέφωνο. Αν ήσασταν πραγματικά τυχερός θα είχατε ένα μεγάλο καλώδιο τηλεφώνου που αναπόφευκτα θα τυλίγονταν σε ένα τεράστιο κόμπο.


Κοιτάζοντας για ταινίες στην τοπική εφημερίδα 

Οτιδήποτε θέλατε να μάθετε ήταν γραμμένο στην τοπική εφημερίδα, ειδικά οι ταινίες της εβδομάδας.


Περιμένοντας βδομάδες για τις φωτογραφίες των καλοκαιρινών διακοπών
 
Όλες οι πολύτιμες αναμνήσεις ήταν κρυμμένες στη φωτογραφική μηχανή και ο «πόνος» του να περιμένει κανείς ήταν απερίγραπτος.


Το να παίξετε με το Gameboy σας στο κρεββάτι μέσα στο σκοτάδι 

Η προσπάθεια για να παίξετε με το Gameboy σας στο κρεββάτι ήταν μεγάλη. Προσπαθούσατε να προσαρμόσετε ένα φακό στον αγκώνα του χεριού σας αλλά κάθε απόπειρα κατέληγε σε αποτυχία. Οι εποχές ήταν σκληρές.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...