Σελίδες

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Οι Απαράδεκτοι και το ΚΟΛΑΝ θα δίνουν για πάντα το στίγμα των εκλογών


Οι Απαράδεκτοι, ήταν, είναι και θα είναι για πάντα επίκαιροι. Οι δεύτερες εκλογές του 2015, δεν γίνεται να μην έχουν λίγο από το "άρωμα" τους 


"Ok Yes, ok Yes, πάει η Ελλάδα για εκλογές". Round 2, για τα ελληνικά δεδομένα μέσα σε διάστημα επτά μηνών και με ένα πρόσφατο δημοψήφισμα εμβόλιμα.

Ο πρωθυπουργός εκφώνησε διάγγελμα το βράδυ της Πέμπτης και έδωσε το σύνθημα για να ανοίξουν οι κάλπες αλλά και για να πάρουν τον δρόμο τον δικό τους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι διαφωνούντες, οι οποίοι τελικά σχημάτισαν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα υπό το όνομα, Λαϊκή Ενότητα.

Και μιας και επισήμως μπαίνουμε για ακόμη μια φορά σε προεκλογική περίοδο, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να σχολιάσουμε το παρόν, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν. Πηγαίνοντας εν προκειμένω, 24 χρόνια πίσω.


Ήταν 18 Σεπτεμβρίου του 1991 όταν οι "Απαράδεκτοι" έκαναν την εμφάνιση τους στην ελληνική τηλεόραση και έζησαν με το τηλεοπτικό κοινό για 49 συνολικά επεισόδια.

Η σειρά προβλήθηκε στο Mega τις τηλεοπτικές σεζόν 1991-1992 και 1992-1993 και στιγμάτισε ολόκληρη την δεκαετία του '90 με ένα χιούμορ ανατρεπτικό που δεν άφηνε τίποτα όρθιο. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην στηλιτεύει και την πολιτική σκηνή του τόπου, που από τότε μέχρι σήμερα έχει δει πολλά πρόσωπα να αλλάζουν, αλλά οι "γραμμές" που τη διέπουν είναι κοινές.

Εν έτει 2015, έχουμε λοιπόν τη νέα ΛΑ.Ε. του Παναγιώτη Λαφαζάνη που προέκυψε μέσα από μια "αριστερή διάσπαση". "Αριστερή ανανεωτική ματιά" ήταν και εκείνη του Σπύρου, που το 1992 αποφάσιζε να ιδρύσει το θρυλικό ΚΟ.ΛΑ.Ν., το κόμμα Λαϊκής Νοοτροπίας.

Για την ιστορία, ο Σπύρος εξέφραζε την άποψη ότι στην Ελλάδα έπρεπε να δημιουργηθεί κι άλλο κόμμα, αριστερών φυσικά καταβολών.

Έτσι, στα του σεναρίου, οι Απαράδεκτοι ιδρύουν ένα νέο κόμμα και ο Σπύρος, ως πρόεδρος του, αποφασίζει να ανοίξουν ένα τηλεοπτικό κανάλι. Το νέο κανάλι βγαίνει στον αέρα και αρχίζει να μεταδίδει εκπομπές. Εκπομπές στις οποίες εμφανίζεται όλη η παρέα, μέχρι τη στιγμή που ένας αστυνόμος, ο οποίος θέλει κι αυτός να βγάλει στον αέρα τη δική του εκπομπή, αρχίζει να τους δημιουργεί ανεπανόρθωτα προβλήματα.

Το "Ok Yes" του Γιάννη, έγινε ξαφνικά και πάλι επίκαιρο. Γιατί; Γιατί έχουμε ξανά εκλογές. Μέχρι τις επόμενες δηλαδή.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...