Σελίδες

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Πουλήθηκε o «Herbie»


Σε online δημοπρασία, στο e-Bay, πουλήθηκε το αυτοκίνητο της ταινίας «The Love Bug». Η τιμή του θρυλικού «Herbie» έφτασε τα 32.100 δολάρια, με το «πακέτο» να περιλαμβάνει επίσης μοναδικές φωτογραφίες και αποκλειστικό υλικό σχετικά με την ιστορία του.

Το Volkswagen Beetle του 1963, ήταν ένα από τα 23 αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία “Herbie Goes Bananas” του 1980 και το ένα από τα δύο ειδικά διαμορφωμένα οχήματα που δημιουργήθηκαν για «παίξουν» σε μία συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας. Η Disney κατασκεύασε δύο αυτοκίνητα, καθώς το άλλο καταστράφηκε. Σ΄ αυτήν, ο Herbie έπρεπε να πλεύσει κατά μήκος της διώρυγας του Παναμά.



Σύμφωνα με τον πωλητή του, το 1963, είχε αφαιρεθεί ο κινητήρας του, το κιβώτιο ταχυτήτων του και η μπροστινή του ανάρτηση, ενώ ταυτόχρονα προστέθηκαν ζάντες από fiberglass. Με τον τρόπο αυτό, ήταν πιο εύκολο να επιπλεύσει. Μετά το πέρας της ταινίας πωλήθηκε σαν ένα απλό αυτοκίνητο χωρίς τίτλο. Ύστερα, κατέληξε να κάθεται παρατημένο σε μια κατεστραμμένη αυλή στην Καλιφόρνια όπου παρέμεινε για αρκετά χρόνια. Ο τελευταίος πωλητής του προσέθεσε ένα σύστημα μετάδοσης με κινητήρα 1.6 lt.

Το αυτοκίνητο κυκλοφορεί νόμιμα και είναι εγγεγραμμένο στο Τέξας. Επίσης, αξιοζήλευτο είναι το γεγονός ότι το πορτάκι στο ντουλαπάκι του συνοδηγού υπογράφεται από τον Dean Jones, ο οποίος υποδύθηκε τον Jim Douglas, καθώς και από τον Joaquin Garay ΙΙΙ που στην ταινία έπαιξε τον ρόλο του Paco.

Ακριβώς όπως στις ταινίες, έτσι και στην πραγματικότητα ο Herbie έχει μερικά κόλπα στο καπό του! Διαθέτει ένα τηλεχειριστήριο που κινεί τους προβολείς πάνω-κάτω, ενώ οι υαλοκαθαριστήρες του στο παρμπρίζ πετούν νερό στους περαστικούς.



Ο «Herbie» πρωταγωνίστησε πρώτη φορά το 1968 στην ταινία «The Love Bug». Σύμφωνα με το σενάριο της, είχε αγοραστεί από την Mrs Van Luit για προσωπική χρήση, αλλά λίγο αργότερα αγοράστηκε από τον οδηγό αγωνιστικών αυτοκινήτων Jim Douglas (Jones) ενώ το όνομά του δόθηκε από ένα φίλο του Douglas, τον Tennessee Steinmetz, που το «βάφτισε» έτσι επηρεαζόμενος από το όνομα του θείου του, Herb.





Ταινίες που πρωταγωνίστησε ο Herbie:

The Love Bug (1968)
Herbie Rides Again (1974)
Herbie Goes to Monte Carlo (1977)
Herbie Goes Bananas (1980)
The Love Bug (1997) made-for-TV movie
Herbie: Fully Loaded (2005)




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...