Σελίδες

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Το CD έκλεισε 30 χρόνια ζωής!

Σίγουρα τα CDs έχουν πάψει να βρίσκονται στο επίκεντρο των καταναλωτών τα τελευταία χρόνια και μάλιστα πέρυσι το Νοέμβριο είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι θα σταματήσει η παραγωγή τους από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες μέσα στο 2012, λόγω της ανόδου των MP3s και των online καταστημάτων ψηφιακής πώλησης, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η παρουσία τους πέρασε απαρατήρητη τα τελευταία 30 χρόνια.

Για την ακρίβεια, σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο εμπορικό CD album, το 52nd Street του Billy Joel, με αφορμή το λανσάρισμα του πρώτου CD player από τη Sony (Sony CDP-101), γεγονός που άλλαξε και εκτόξευσε τη μουσική βιομηχανία για περισσότερα από 20 χρόνια.




Φυσικά, η έρευνα και η ανάπτυξη του Compact Disc είχε ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν, το 1974, όταν η Philips αναζητούσε μια νέα πλατφόρμα ήχου που θα προσέφερε καλύτερη ποιότητα σε μικρότερο μέγεθος από τα βινύλια και τις κασέτες. Ταυτόχρονα, όμως, η Sony είχε ξεκινήσει την ανάπτυξη της δικής της τεχνολογίας CD και τελικά οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν από κοινού για να φέρουν στον κόσμο το πρώτο CD την 1η Οκτωβρίου 1982.


Η ευχή “χρόνια πολλά” δεν έχει πλέον νόημα, αλλά μπορούμε να πούμε ένα ευχαριστώ στα CDs που μας κράτησαν συντροφιά για πολλά χρόνια. Σαν το βινύλιο δεν έχει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...