Σελίδες

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ο τραυματισμός που «πάγωσε» όλη την Ελλάδα


Ήταν 28 Απριλίου του 1993. Ο σέρβος μπασκετμπολίστας Μπόμπαν Γιάνκοβιτς του Πανιωνίου, έγινε η είδηση που πάγωσε όλη την Ελλάδα.

Περίπου οκτώ λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, χρεώνεται από τον διαιτητή Κουκουλεκίδη με το πέμπτο επιθετικό φάουλ πάνω στον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Κατευθύνεται με ορμή προς τη βάση της μπασκέτας και χτυπάει με θυμό το κεφάλι του πάνω της, με αποτέλεσμα να πέσει ακαριαία στο έδαφος.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μάικλ Τζάκσον (1958 – 2009)



Διεθνής αστέρας της ποπ, ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Με τη χαρακτηριστική φωνή του και το απαράμιλλο ταλέντο στο χορό, κατάφερε να κερδίσει 13 βραβεία Γκράμι, ενώ υπολογίζεται ότι πούλησε συνολικά 750 εκατομμύρια δίσκους.

Ο Μάικλ Τζο Τζάκσον (Michael Joseph Jackson) γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1958 στο Γκάρι της Ιντιάνα. Προερχόταν από φτωχή οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν μεταλλωρύχος και η μητέρα του υπάλληλος σ’ ένα κατάστημα. Ο Μάικλ Τζο ήταν το έβδομο από τα εννιά παιδιά του ζεύγους.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Τι απέγινε ο "General Lee" από τους Dukes;


Και ποιος δεν έχει δει έστω και ένα επεισόδιο των "Dukes of Hazzard", της σειράς των επτά κύκλων (1979-1985) με το πορτοκαλί Dodge Charger του 1969, ονόματι "General Lee" το οποίο υπερίπτατο.


Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Η θρυλική σειρά «Dallas» επιστρέφει στη μικρή οθόνη


Μία από τις πλέον πετυχημένες αμερικανικές σειρές όλων των εποχών, το «Dallas», επιστρέφει στη μικρή οθόνη με νέα πρόσωπα στους ρόλους των απογόνων του Τζέι Αρ, του Μπόμπι και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας Γιούινγκ.

Ευρωμπάσκετ ’87: Οταν ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και τα άλλα παιδιά σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά


Ηταν το 1987 τότε που οι Ελληνες ένοιωσαν την πρώτη μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια για τον ελληνικό αθλητισμό ο οποίος σε ομαδικό επίπεδο κατακτά την κορυφή της Ευρώπης. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους, ψάλλει τον Εθνικό Υμνο με τις γαλανόλευκες στα χέρια και το μπάσκετ γίνεται επισήμως το δεύτερο πιο λαοφιλές άθλημα στην χώρα.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Τα παγωτά που τρώγαμε μικροί


Το μόνο κοινό που είχαν τα παγωτά που έτρωγες μέχρι την ηλικία "αλλαγής ταχύτητας", εκεί στα 12-13, με αυτά που τρως από τότε μέχρι σήμερα είναι τα σχήματα στα οποία βγαίνουν. Κι ας έχουν το ίδιο όνομα καμιά φορά.

Τα παγωτά που τρώγαμε μικροί, όπως και τα αθλητικά μας παπούτσια, διαμόρφωσαν το χαρακτήρα μας. Για τους περισσότερους, είναι λογικό ότι πρόκειται για τις πρώτες αναμνήσεις της ζωής τους. Καλοκαίρι, λίγο μετά το μεσημεριανό, ένα 500άρικο στο χέρι και μια βόλτα μέχρι το πλησιέστερο ψιλικατζίδικο.

Δείτε ολόκληρη την ταινία: ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑ


Ο Αχιλλέας (Στάθης Ψάλτης), μένει στις Εργατικές πολυκατοικίες και μην μπορώντας να βρει δουλειά, αποφασίζει να υποδυθεί την αδελφή του, Βαρβάρα, παίρνοντας τη θέση της στη σχολή τροχονόμων. Εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες για τον Αχιλλέα, καθώς ερωτεύεται την Κάτια ένα πλουσιοκόριτσο που πηγαίνει στη σχολή από ανία. Η «Βαρβάρα» (Στάθης Ψάλτης), εν τω μεταξύ γίνεται η «αγαπημένη» μαθήτρια του αφοσιωμένου εκπαιδευτή της σχολής (Γιάννης Γκιωνάκης) και τα πράγματα περιπλέκονται για τον Αχιλλέα που έχει εγκλωβιστεί στο ρόλο της Βαρβάρας!

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Οι δημιουργοί του myitalodisco μιλούν για τον εθισμό τους στα '80ς


Για το Pacman, το playback της Sandra, τις επίπεδες τηλεοράσεις των Duran-Duran και γιατί δεν πρέπει να επιστρέψουν οι βάτες - ποτέ!

.

Στο myitalodisco η Italodisco ακούγεται στη διαπασών, το live της Samantha Fox στην ντίσκο Boom-Boom πριν λίγες μέρες  ήταν πρώτη είδηση, και αν  ξέχασες ότι έχουν περάσει είκοσι χρόνια από τότε που η Paula Abdul πήγε στο νούμερο ένα, οι δημιουργοί του θα σου το θυμίσουν. Οι δυο φίλοι  αυτής της 80’s ψηφιακής φωλιάς, ο Γιώργος και ο Κώστας αφήνουν για λίγο το Pacman και μιλούν στο Lifo.gr  για την αγαπημένη τους δεκαετία.

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Σαν σήμερα το 1985 ο Ανδρέας Παπανδρέου ξανακερδίζει τις εκλογές... με αντίπαλο τον Μητσοτάκη!


Εκλογές 1985... 2 Ιουνίου... Το σύνθημα των ΠΑΣΟΚων φαίνεται πως έχει πέραση...

"Καλύτερα παπάκι, παρά τον Μητσοτάκη" ήταν η απάντηση τους στην εξαγγελία για φτηνά αυτοκίνητα.


Το πρώτο μας χαρτζιλίκι


Το χαρτονόμισμα 50 δραχμών ,κοινώς πενηντάρικο ,αποτέλεσε για πολλούς το πρώτο τους χαρτζιλίκι στην δεκαετία του 70'.

Το εικονιζόμενο πενηντάρικο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 1978 και έμεινε στην κυκλοφορία μέχρι τον Μάρτη του 2002 ,αν και είχε χαθεί νωρίτερα από τα πορτοφόλια λόγω των μεταλλικών πενηντάρικων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...